grafikai tervezés zöld logó bodítókép

Grafikai tervezés alapiskolája VI. – Zöld szín

Fiatalos, környezetbarát. Egészséget, nyugalmat és frissességet sugároz.

A zöld szín a természetben bekövetkező növekedést képviseli, ez által a kikapcsolódás és gyógyulás, egészség érzetét idézi elő. Emlékeztet a természetre, ugyanakkor a pénzre és vagyonra is asszociálhatunk általa, bár kevésbé, mint az arany esetében.

Az emberi szem számára a legmegnyugtatóbb szín, sőt erre a színre vagyunk a legérzékenyebbek (a legtöbb árnyalatát a zöld színnek tudjuk megkülönböztetni). A zöld a pihenés, béke és a természet nemzetközi színe. Harmóniát, egyensúlyt sugall.

Zöld – a természet ihlette grafikai megjelenés

Ha grafikai tervezésről van szó, a zöld színnel elsősorban a vállalkozás környezetbarát mivoltát közvetítjük. Nagy népszerűségnek örvend ökológiai, vegetáriánus márkák esetén, valamint etikus gazdálkodásra törekvő cégeknél és pénzügyi tevékenységet űzőknél is. Kiváló választás lehet továbbá egészségügyi termékek, mezőgazdasági cikkek, energia- és élelmiszeripar reklámozására.

Grafikai tervezés példák logó készítés témájában zöld szín

Amennyiben grafika-, szabadidős tevékenységgel, szállítmányozással, divattal foglalkozunk, a zöld nem a legjobb barátunk, hiszen nem elég figyelemfelkeltő és a nyugtató hatása miatt nem ösztönöz cselekvésre.